Autor Cultura
17 desembre 2013 a 12:30

Actuació històrica dels Ganàpies de la UAB en la seva diada

0 Flares 0 Flares ×

Van descarregar el 4 de 7, el 3 de 7 i el pilar de 5

Imatge cedida per Ganàpies de la UAB

Imatge cedida per Ganàpies de la UAB

El passat dijous, 12 de desembre, va tenir lloc la Diada d’hivern dels Ganàpies de la UAB. La festivitat va començar amb el tradicional torneig de botifarra, celebrat a la Plaça Cívica, i que en aquesta ocasió es va desenvolupar en format de lligueta. El mateix emplaçament va donar cabuda a l’actuació dels Bastoners de la UAB, col·lectiu nascut aquest any i que ha actuat per primer cop en la Diada Ganàpia.

L’actuació castellera va comptar amb la participació dels Arreplegats de la Zona Universitària, els Pataquers de la URV, els Llunàtics de la UPC de Vilanova, els Penjats del Campus Manresa i els amfitrions, els Ganàpies de la UAB. El primer castell dels Ganàpies va ser el 4 de 7, castell que ja havien descarregat a Vic feia dues setmanes, però aquest cop amb més comoditat. En la segona ronda van presentar el 3 de 7, castell que els Ganàpies no portaven a plaça des de la seva Diada d’hivern del 2012. El castell el van completar a la perfecció i va significar el primer de la temporada dels de la camisa blava. Fins aleshores, els Ganàpies mai havien descarregat el 4 i el 3 de 7 en la seva Diada d’hivern.

El castell escollit per a la tercera ronda va ser l’inèdit 8 de 6 amb el pilar, castell que va permetre estrenar molta gent a tots els nivells: tronc, canalla i pinya. Malauradament, el van haver de desmuntar amb els acotxadors col·locats. En la ronda de repetició, els Ganàpies van descarregar el segon 5 de 6 del curs. En la fase dels pilars, van decidir fer el pilar de 5, completat de manera èpica. Això va ser motiu de celebració perquè la colla no desmuntava l’espadat de 5 pisos des del 20 de maig de 2010. Els Ganàpies de la UAB van tancar la millor actuació de la seva història amb quatre pilars de 4 amb moltes estrenes, un dels quals només va ser carregat.

Després del dinar de germanor, els Ganàpies i la resta de colles convidades van continuar la festa amb l’animació de Jaume Barri, que va obsequiar els presents amb jocs, balls, cançons i altres entreteniments.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×