Autor Cultura
30 octubre 2013 a 12:00

Ja tenim aquí el XIX Saló del Manga de Barcelona

0 Flares 0 Flares ×

Manga, anime, videojocs i cultura asiàtica en general

Imatge del web de Ficomic

Imatge del web de Ficomic

 

Demà comença el XIX Saló del Manga de Barcelona. Des del mateix dijous 31 fins al diumenge 3 de novembre, els Palaus 1 i 2 de la Fira de Barcelona a Montjuïc s’ompliran de fans del manga, l’anime, els videojocs i la cultura asiàtica en general.

L’acte inaugural es celebrarà al Palau número 2 el dijous a les 13.00h i comptarà amb la presència de Satoru Satoh (Ambaixador del Japó a Espanya), Ferran Mascarell (Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya), Jaume Ciurana (Tinent d’Alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona), Xavier Mallafré (president de FICOMIC i del Gremi d’Editors de Catalunya) i Carles Santamaria (director del Saló del Manga). A l’acte també hi participaran Takashi Fuchigami (Cònsol General del Japó a Barcelona), Hiroyuki Ueno (director de Fundació Japó a Espanya), Kiesuke Sakamoto (President del Centre d’Esports Sabadell) i Jordi Villacampa (President del Club Joventut de Badalona).

Després de la presentació, les autoritats faran un recorregut pels recintes de la Fira que finalitzarà, al voltant de les 14.15, al Palau número 2 on hi realitzaran els corresponents discursos. No obstant això, el XIX Saló del Manga de Barcelona obrirà les portes als assistents a les 10 del matí (les taquilles estaran obertes des de les 09.00).

Després de l’experiència tant positiva de l’any passat, l’edició d’enguany del Saló – dedicada a la presència de l’esport en mangas i animes – es torna a situar a la Fira de Montjuic, amb la diferència que aquest any hi ha haurà dos accessos diferents.

D’una banda, es podrà accedir al Palau 1 per l’Avinguda Reina Maria Cristina, espai on s’ubicarà l’escenari on tindran lloc les actuacions musicals i exhibicions de populars balls asiàtics, a més dels concursos de cosplay i karaoke. A més, també s’hi trobaran les exhibicions esportives, els estands de les entitats esportives col·laboradores, els tallers de dibuix de beisbol i l’estand del FICOMIC, on es podran aconseguir les invitacions, fins a esgotar l’aforament, per a les projeccions que es faran als Arenas Multicines situats al centre comercial just davant del recinte firal de Plaça Espanya.

Al Palau 2, on també es podrà accedir directament des del Palau 1, tindrà un accés suplementari al Carrer Lleida. En aquest espai s’hi podran veure els expositors, els tallers de manga i de cuina japonesa, exposicions, l’escenari 2 (on hi haurà conferències, presentacions i taules rodones), macro-espais destinats als videojocs, àrea de restauració japonesa i altres activitats.

El XIX Saló del Manga de Barcelona arrencarà amb un dia ple d’activitats: els concerts del grup Loverin Tamburin  i la ídol Haru-Chan, la final del concurs Anime Song Contest i demostracions d’arts marcials i beisbol. Es celebraran taules rodones entre les que destaquen la del director d’animació Daisuke Nishio, realitzador de llargmetratges i sèries d’anime basades en Bola de Drac, i la de Yochi Takahashi, creador del manga Capità TubasaTambé hi haurà gastronomia al taller de cuina japonesa on es podran descobrir els secrets del chankonabe, el guisat que mengen els lluitadors de sumo. Paral·lelament, i durant tot el dia, l’activitat continuarà amb els tallers de quimono, amiguumi, l’espai infantil de l’Abella Maya i les àrees de videojocs de Nintendo i Xbox One.

A més, com cada any, totes aquelles persones que vagin disfressades de personatges manga, anime, o videojocs podran entrar de manera gratuïta el divendres 1 de novembre. Això si, la caracterització haurà de ser integral.

Enllaç a la web del FICOMIC

Anna Mestre

Actriu i Comunicadora

@anna_mestreseg

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×