Autor Cinema, teatre i televisió
4 setembre 2013 a 15:05

Èxits cinematogràfics: “Gru 2: Mi villano favorito” i “Star Trek: En la oscuridad”

0 Flares 0 Flares ×

Les pel•lícules més destacades de l’últim any

Sin_nombrea650

GRU 2: MI VILLANO FAVORITO (DESPICABLE ME 2)

COMÈDIA D’ANIMACIÓ. Estrena: 5 de juliol de 2013. Dirigida per: Pierre Coffin i Chris Renaud. Guió: Ken Daurio i Cinco Paul. Doblatge en castellà: Florentino Fernández i Patricia Conde.

El Gru és un malvat molt conegut que decideix deixar enrere la seva carrera de tirà per convertir-se en un bon pare i fins i tot buscar parella. Tot i així, una organització anti-criminal li demana ajuda per capturar els dolents i salvar el món.

Si diuen que segones parts mai són bones, aquesta és l’excepció. Si la primer entrega de Gru ja va triomfar, aquesta segona ha estat un èxit de taquilla tant aquí com als Estats Units. La primera setmana a la cartellera ja va recaptar dos milions i mig d’euros; a nivell mundial 142 milions de dòlars el primer cap de setmana i es col•loca entre les pel•lícules d’animació més rentables de la història.

STAR TREK: EN LA OSCURIDAD (STAR TREK: INTO DARKNESS)

ACCIÓ I CIÈNCIA FICCIÓ. Estrena: 5 de juliol de 2013. Dirigida per: J. J. Abrams. Guió: Basada en la sèrie televisiva de Gene Roddenberry “Star Trek”, Alex Kurtzman, Damon Lindelof i Roberto Orci. Repartiment: Chris Pine, Zachary Quinto, Benedict Cumberbatch, Zoë Saldana, Karl Urban, John Cho, Anton Yelchin, Simon Pegg, Alice Eve, Bruce Greenwood, Peter Weller, Nazneen Contractor i Noel Clarke.

El capità Kirk haurà de plantar cara a una insurrecció de dins la Flota Estel•lar amb la seva tripulació a bord de la nau USS Enterprise. La captura del criminal Khan revelarà actes il•legals d’alts dirigents de la mateixa Flota. El capità Kirk haurà de decidir si les sospites d’uns són certes i s’està transformant en un aliat de la guerra sense saber-ho.

La segona part de la nova revisió de Star Trek als nostres cinemes no ha funcionat tan bé com s’esperava. La història i els números ja diuen que el fenomen galàctic mai ha acabat de funcionar des de la primera pel•lícula de l’any 1979. Tot i així, el llargmetratge d’enguany ha estat un èxit rotund als Estats Units tant en crítica com en recaptació que va aconseguir desbancar del primer lloc de taquilla “Iron Man” després de tres setmanes sent líder.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×