Autor Cinema, teatre i televisió
24 setembre 2013 a 12:24

Crítica cinematogràfica: El lado bueno de las cosas

6 Flares 6 Flares ×

Crítica cinematogràfica

 

COMÈDIA ROMÀNTICA. Estrena: 25 de gener de 2013. Dirigit per: David O. Russell. Guió: David O. Russell basant-se en la novel·la de Matthew Quick. Repartiment: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert de Niro, Jacki Weaver, Julia Stiles, Anupam Kher, Chris Tucker, Julia Stiles, Shea Whigham, Dash Mihok, Paul Herman, Brea Bee i John Ortiz.

El Pat era professors substitut fins que va ser internat a un hospital mental durant 8 mesos. Un cop ha sortit, la vida de la gent que l’envolta ja no és la mateixa. Intenta recuperar el seu matrimoni amb la Nikki, però ella no se sent segura i segueix amb una ordre d’allunyament. Per tal d’apropar-se a ella, el Pat recórrer a la Tiffany, la germana d’una bona amiga de la seva ex-dona. Tot i així, quan abans semblava que la Tiffany seria el canal per arribar a la Nikki, el Pat comença a dubtar.

Ha estat la sorpresa de l’any. Ningú comptava que una comèdia dramàtica arribés a competir amb tanta força als Oscars, als Globus d’Or, als Bafta… en definitiva, un film que ha guanyat gran quantitat de premis i nominacions per les interpretacions a festivals i certàmens d’arreu. La clara guanyadora ha estat l’actriu principal Jennifer Lawrence, amb un total de 6 premis per la seva actuació al llargmetratge.

Amb una fórmula molt ben trobada i un missatge tan clar, el film s’enlaira per si sol a mesura que avançant. L’estructuració a partir de petites escenes i situacions dels personatges, sembla un puzle on cada peça és clau per arribar al final. En una família on la sort és gairebé una ciència, el creixement de cada personatge es veurà alterat pel destí amb un guió molt ben estructurat. Amb escenes com la de la crisi de nit, les del psicòleg i la del futbol es desprèn el creixement dels personatges amb l’acceptació que allò que els uneix els fa feliços.

La música és un element molt cuidat que ajuda a emfatitzar certes accions que ens fan treure un petit somriure que anima l’espectador a seguir. La premissa que cadascú té la seva part de bogeria va molt ben acompanyada amb les actuacions. Destacar el paper de Robert De Niro fent de pare del Pat: un rol molt divertit i interessant que marca moltes decisions que acaben tenint importants conseqüències.

Una de les claus de l’èxit és l’inici, ja que es parteix d’un punt molt interessant: veiem que el protagonista ha passat per una experiència que l’ha fet canviar i veu la vida d’una manera diferent a com la veia abans. Té un missatge clar de canviar la visió actual que tenim de la vida i per això hem de gaudir dels moments que vénen, no aferrar-nos al passat. Saber trobar el costat bo de les coses.

6 Flares Twitter 2 Facebook 4 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 6 Flares ×