Autor Política
24 setembre 2013 a 15:19

Deu anys de l’anomenat “Cas Bemba”

0 Flares 0 Flares ×

Entesa per Sabadell demana responsabilitats i PSC diu que no es tergiversin els fets

Imatge cedida per Entesa per Sabadell

El 27 de setembre es compliran deu anys del Cas Bemba on es van imputar membres de l’Ajuntament de Sabadell: l’alcalde Manuel Bustos i dos regidors, Paco Bustos i Josep Ayuso. Els dos regidors van ser exculpats i el procés judicial encara està obert.

Des del grup Entesa per Sabadell, s’ha comunicat el rebuig que tenen envers la falta de resolució del conflicte. Assenyalen que hi va haver detinguts i agressions a joves que també van quedar inconcluses: “Des del primer moment, l’Entesa per Sabadell va lamentar i condemnar enèrgicament aquells incidents i va reclamar per tots els mitjans que el govern municipal clarifiqués què havia passat i per què havien succeït aquells fets tan greus, que van comportar l’agressió a moltes persones i la detenció de varis joves, amb la implicació directa del govern del PSC”. Denuncien que els fets no han estat clarificats i que les persones implicades prenguin les responsabilitats adients: “és necessari continuar exigint que es clarifiquin els fets, per què es van originar i l’assumpció de les corresponents responsabilitats polítiques”.

Des del PSC de Sabadell, s’ha respost a aquest comunicat assenyalant que, en el cas dels dos regidors imputats, ja van ser exempts de tota responsabilitat per via judicial.  Demanen que es deixi “de polititzar qualsevol actuació i a no convertir els imputats en una causa en culpables, sense esperar a que finalitzi el procés judicial”. Pel què fa a les detencions i agressions, diuen que el grup intenta “tergiversar els fets i a parlar de que els regidors van dirigir una operació policial d’una suposada unitat especial de la Policia Municipal, quan en realitat aquella nit el que es va fer va ser un control d’alcoholèmia conjunt dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Municipal en un altre punt de la ciutat”. Davant d’aquestes acusacions, denuncien “el tarannà poc democràtic d’aquesta formació”.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×